Contract semnat pentru proiectarea și execuția unui nou spital din Oradea

Pornim la drum cu proiectarea și construcția unei noi infrastructuri esențiale pentru sistemul de sănătate din România: „𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐁𝐨𝐥𝐢 𝐈𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐚𝐬𝐞 𝐬𝐢 𝐏𝐧𝐞𝐮𝐦𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞, 𝐃𝐢𝐬𝐩𝐞𝐧𝐬𝐚𝐫 𝐓𝐁𝐂 𝐬𝐢 𝐅𝐮𝐧𝐜𝐭𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐞𝐱𝐞❞ din Oradea.
Cu o suprafață totală desfășurată de 40.355mp și cu o durată de execuție de 36 de luni, spitalul va cuprinde minim 249 de paturi (spitalizare continuă, spitalizare de zi și terapie intensivă), un compartiment de urgențe cu o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți etc).
Totodată, cele patru corpuri de clădire (cu până la patru etaje) ale noului spital, vor include un ambulatoriu integrat, cabinete pentru diverse specialități și săli de tratament, dar și o cameră hiperbarică. Separat, va fi construit și dispensarul TBC care va avea un acces propriu, independent de restul clădirii. Această nouă structură medicală va furniza o gamă completă de servicii medicale, incluzând diagnosticare avansată, cu facilități pentru imagistică, explorări funcționale și endoscopii bronșice și digestive.
Pentru a facilita accesul auto, proiectul va cuprinde 175 locuri de parcare pentru autoturisme și 139 locuri de parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran și parcaje la sol.
Prin acest nou proiect ne reafirmăm angajamentul față de îmbunătățirea infrastructurii sistemului sanitar din România.
Valoare proiect: 391.822.181,77 lei (fără TVA)
Proiectant studiu de fezabilitate: Know How Design&Construction.
Beneficiarul proiectului: Primăria Oradea.