Cristian Erbașu: Avem în portofoliu contracte de peste 1,5 miliarde de euro, care trebuie finalizate în următorii patru ani.

Articol publicat în Ziarul Financiar: https://www.zf.ro

Construcţii Erbaşu a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste un miliard de lei, echivalentul a 205 milioane de euro, în creştere cu 54% faţă de 2021, şi estimează atingerea pragului de 2 miliarde de lei afaceri în 2023.

Construcţii Erbaşu, companie deţinută de antreprenorul local Cristian Erbaşu, a planificat o investiţie de circa 7 milioane de euro pentru o staţie mobilă de prefabricate.

„Vom merge cu această staţie pe şantierele mari unde derulăm lucrări şi unde este nevoie de prefabricate. Odată cu această investiţie, vrem să relocăm baza noastră de producţie, care se află în zona Uverturii (Militari), şi să ne căutăm o altă bază, pentru care momentan căutăm teren. Acest loc pentru desfăşurarea activităţii presupune spaţiul necesar pentru mici reparaţii, pentru depozitarea materialelor, pentru realizarea confecţiilor, spune Cristian Erbaşu.

„Pot spune însă că este mai uşor să lucrăm cu mediul privat, deoarece, în contractele cu statul, birocraţia este mult mai mare, iar încasările sunt mai lente – media de timp dintre momentul în care începi să cheltui bani şi până încasezi este de circa cinci luni. Se fac extrem de multe documente, de cele mai multe ori inutile. De exemplu, noi, la doi oameni care stau pe şantier, avem cinci oameni care stau să facă documente. În mod normal ar trebui să fie invers! În plus, vedem o lipsă constantă de specialişti.”

Articolul poate fi citit în întregime aici: https://www.zf.ro