You are here

Colaborarea cu mediul academic

Sustinerea cercetarii si invatamantului de specialitate

Plecand de la ideea ca, in viitor, o dezvoltare  sanatoasa si durabila a domeniului constructiilor nu poate exista fara o stransa colaborare intre mediul economic si cel academic, Grupul Erbasu a initiat, in ultimii ani, un dialog permanent si divers cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB). Totodata, avand in vedere ca, de-a lungul timpului, tendinta mondiala a antreprenoriatului in momentele dificile de criza a fost aceea de a mari fondurile alocate cercetarii si dezvoltarii, deoarece acestea pot stimula cresterea si productivitatea economica, Grupul Erbasu a decis sa sprijine financiar o parte din activitatile de cercetare, conferintele, simpozioanele sau mesele rotunde organizate de Departamentul de Management al Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (DMCDI) al UTCB.

 

Astfel, din 2010, cu sprijinul Grupului de firme Erbasu si al altor companii din domeniul constructiilor, DMCDI a demarat organizarea unei conferinte anuale dedicata tinerilor cercetatori din UTCB, prima actiune de acest gen din Romania, deschisa catre toti specialistii din domeniul ingineriei, la nivel national si international.

 

De asemenea, Grupul Erbasu este un fervent sustinator al Team Bucharest 2014, unica echipa romaneasca multidisciplinara, alcatuita din studenti de la UTCB, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” si Universitatea Politehnica din Bucuresti, care s-a calificat la Solar Decathlon 2014 - cel mai prestigios concurs de arhitectura si tehnologii integrate din lume. In cadrul acestei manifestari, bienal, 20 de echipe de studenti trebuie sa proiecteze si sa construiasca o casa solara, eficienta din punct de vedere energetic, care sa genereze solutii inovatoare in domeniile arhitecturii si tehnologiei, reusind, in acelasi timp, sa creeze constientizare sociala si sa fie viabile pe piata imobiliara.

 

Si nu in ultimul rand trebuie spus ca, an de an, in vederea cresterii sanselor de a se angaja,  studenti ai Facultatilor din cadrul UTCB au efectuat stagii de practica la companiile Erbasu. Astfel, numai in perioada 2009 - 2012, peste 50 dintre cei mai buni studenti ai Facultatii de hidrotehnica din cadrul UTCB au ales sa-si realizeze orele de practica la Grupul Erbasu.